Scorpions - Wind of change

11
" Βρέθηκα στον Μόσκβα ( ποταμός )  ......στο Γκόρκυ πάρκ .......ακολουθώντας τον άνεμο της αλλαγής  μια καλοκαιρινή Αυγουστιάτικη νύχτα ........στρατιώτες περνούσαν δίπλα .......¨ νιώθωντας ¨  τον άνεμο της αλλαγής ........"

" Ο κόσμος μικραίνει .....έχετε ποτέ σκεφτεί .....ότι θα μπορούσαμε να είμαστε τόσο κοντά ......σαν αδέλφια ........το μέλλον αιωρείται στον αέρα .....το νιώθω παντού ......ταξιδεύει μαζί με τον άνεμο της αλλαγής ....."

" Πάρε με .....στην μαγεία της στιγμής ......μια δοξασμένη νύχτα .....που τα αυριανά παιδιά .....θα ονειρεύονται ταξιδεύοντας μέσα στον άνεμο της αλλαγής ......."

" Περπατώντας στον δρόμο .....μακρινές μνήμες θάφτηκαν για πάντα στο παρελθόν ........βρέθηκα στην Μόσχα ......στο Γκόρκυ πάρκ .......ακολουθώντας τον άνεμο της αλλαγής ......."

" Πάρε με .....στην μαγεία της στιγμής ......μια δοξασμένη νύχτα .....που τα παιδιά του αύριο .....θα μοιράζονται τα όνειρα τους ....μαζί σου .......μαζί μου ........πάρε με .....στην μαγεία της στιγμής ......μια δοξασμένη νύχτα .....που τα αυριανά παιδιά .....θα ονειρεύονται ταξιδεύοντας μέσα στον άνεμο της αλλαγής ......."

" Ο άνεμος της αλλαγής .......φυσά με μανία κατευθείαν στο πρόσωπο του χρόνου ......σαν τυφώνας που θα σημάνει  την καμπάνα της ελευθερίας ......για την ψυχική σας γαλήνη ......αφήστε την Μπαλαλάικα σας να τραγουδήσει ......αυτό που η κιθάρα μου θέλει να πει ......"

" Πάρε με .....στην μαγεία της στιγμής ......μια δοξασμένη νύχτα .....που τα παιδιά του αύριο .....θα μοιράζονται τα όνειρα τους ....μαζί σου .......μαζί μου ........πάρε με .....στην μαγεία της στιγμής ......μια δοξασμένη νύχτα .....που τα αυριανά παιδιά .....θα ονειρεύονται ταξιδεύοντας μέσα στον άνεμο της αλλαγής ......."



Στίχοι Klaus Meine ......
Το έγραψε το 1990 εμπνευσμένος απο την θερμή υποδοχή που τους επεφύλαξε το Ρώσικο κοινό σε μια συναυλία τους που έδωσαν εκεί την προηγούμενη χρονιά ......
Ήταν πολύ επιφυλακτικός .......η Γερμανική τους καταγωγή δεν ήταν και ότι καλύτερο για την Ρωσικη ιστορία ......

Ο κόσμος όμως .....ο απλός κόσμος - και όχι μόνο - μπορεί να ξεπεράσει τα φαντάσματα του παρελθόντος ......και να δει την ανθρώπινη πλευρά .......

Υπέροχη μπαλάντα .....υπέροχοι στίχοι ......




11 Response to Scorpions - Wind of change

16 Μαΐου 2011 στις 1:13 π.μ.

Υπέροχο τραγούδι. Αυτό που μου κάνει εντύπωση με τους Scorpions είναι ότι αρέσει και στα νεότερα παιδιά και τους ακουνε με πάθος. All time fashion ή η πραγματικά καλή μουσική δεν έχει ηλικία ?

16 Μαΐου 2011 στις 1:34 π.μ.

Μπορείς να το πεις και έτσι ....
Eιδικά οι Scorpions είναι απ ΄τα λίγα εν ενεργεία παλιά συγκροτήματα .....επισκέφτονται τακτικότατα την Ελλάδα .....και το κοινό τους επιβραβεύει ανάλογα .....έχουν φανατικούς οπαδούς εδώ .....αλλά όπως πολύ σωστά είπες η καλή μουσική και ο στίχος δεν έχουν ηλικία ....

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2011 στις 12:22 μ.μ.

Τα μπλουζ της εφηβείας.
Αυτό και το Everything i do, i do it for you...
Αχ τι μου θύμισες...!
Καλημέρα!

16 Μαΐου 2011 στις 2:26 μ.μ.

AnD καλημέρες !!!

Εγώ προτιμούσα το Epitaph των King Crimson....
Όχι τίποτα άλλο αλλά διαρκούσε και 10 λεπτά ...χαχαχαχα

Πέραν της πλάκας η δύναμη της μουσικής είναι τεράστια .....χαίρομαι λοιπόν που σε πήγα πίσω !!!

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2011 στις 2:36 μ.μ.

χιχιχιχι
Εσύ σε 10 λεπτά μια χαρά τη βόλευες!

Α μια ένσταση στον πρώτο στίχο. Νομίζω εννοεί οτι ακολουθεί τον ποταμό Moskva προς το Gorky Park (i follow the Moskva down to Gorky Park..), τουλάχιστον κάτι τέτοιο είχα διαβάσει τότε, έχει και... πολλά χρόνια...

16 Μαΐου 2011 στις 2:57 μ.μ.

Nαι δίκιο έχεις ....το Γκόρκυ Πάρκ είναι ακριβώς δίπλα στον ποταμό που είπες ...εφάπτεται....

Μάλιστα είχαν και κάποιο λόγο που το ανέφεραν ...αν θυμάμαι καλά λόγω της αναδόμησης του που σήμανε την στροφή της παλιάς αντίληψης του καθεστώτος.....η κάτι τέτοιο .....

Στα σίγουρα όμως εννοεί τον ποταμό .....

Ευχαριστώ για την διόρθωση !!!!

16 Μαΐου 2011 στις 6:51 μ.μ.

φοβερο τραγουδι και πολυ αγαπημενο :) καλη εβδομαδα!!

17 Μαΐου 2011 στις 2:52 π.μ.

Eυχαριστώ πολύ Μαρία ....
Επίσης !!!

18 Μαΐου 2011 στις 8:40 μ.μ.

Ax! Μετέφρασε το Epitaph!!!!!
Please!!!!!
Βαθιά λατρεμένο τραγούδι....
...But I feel tomorrow I will cry.....
πωωωωω πωωωωωω τι μου θυμησεεεεεςςςςς........

ΤΑ μπλουζ.... ΤΑ μπλουζ....(αγκαλιες...κλπ κλπ)
Αχ! Σας παρακαλω ανεβάστε το....

19 Μαΐου 2011 στις 3:38 π.μ.

Σου υπόσχομαι ότι θα είναι το επόμενο τραγούδι !!!

19 Μαΐου 2011 στις 10:49 π.μ.

εισαι Λατρεια...τελος.

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...