Pink Floyd - Wish you were here

2
" Ώστε νομίζεις ότι μπορείς να ορίσεις .....την διαφορά ......παράδεισου με κόλασης ......μπλέ ουρανών απ΄ τον πόνο ....?......μπορείς να ορίσεις ......ένα πράσινο λιβάδι ....από μια παγωμένη ατσάλινη ράγα .......ένα χαμόγελο από ένα πέπλο ...?......νομίζεις ότι μπορείς ...????  "

" Και σε ΄βαλαν  ν΄ ανταλλάξεις .....τους ήρωες σου για φαντάσματα .....καυτές στάχτες για δέντρα .....καυτό αέρα για δροσερό αεράκι .....παγωμένη  άνεση για αλλαγή ....???......και αντάλλαξες ......την συμμετοχή σου στον πόλεμο ....για τον πρώτο ρόλο σ΄ένα κλουβί ....???...."

" Πόσο εύχομαι να ΄σουν εδώ ......είμαστε απλά δυό χαμένες ψυχές .......κολυμπάμε στην ίδια γυάλα ...χρόνο με τον χρόνο ......τρέχοντας στο ίδιο παλιό χώμα ......για να συναντήσουμε τι ...??.....τους .....ίδιους παλιούς φόβους ......"

" Εύχομαι να ΄σουν εδώ ......."




Στίχοι Roger Waters και David Gilmour.
Ο Roger Waters έγραψε ένα ποίημα ....σχετικά με την απώλεια του Syd Barrett λόγω σχιζοφρένειας απο την μπάντα αλλά και απ΄την ζωή του......
Αυτό το ποίημα έγινε τραγούδι και συμπεριλήφθει στο ομώνυμο άλμπουμ τους που ήταν κατα κύριο λόγο ένα αφιέρωμα στον φίλο τους....όπως και το 'Shine on you crazy diamont ' που επίσης περιλαμβάνεται στον ίδιο δίσκο........

Ένας ΄ύμνος΄  που αγαπήθηκε πάρα πολύ ......συμβολίζοντας την αίσθηση της  απώλειας .....την απόσυρση από την ΄κοινή λογική΄ που διακρίνει τον κόσμο ..........αλλά και την ελπίδα ότι θα ξανασμίξουν κάποτε ......



2 Response to Pink Floyd - Wish you were here

11 Απριλίου 2011 στις 4:21 μ.μ.

πολυ ομορφο! μου αρεσει το τραγουδι αλλα τωρα που εμαθα και την ιστορια του και καταλαβα και τα λογια του ακριβως μου αρεσει ακομα περισσοτερο! :)

11 Απριλίου 2011 στις 4:32 μ.μ.

Nαι Μαρία είναι υπέροχο τραγούδι και για να δέσει ακόμη περισσότερο η μαγεία του στίχου ριξε μια ματιά και στο " shine on you crazy diamond " που έχω αναρτήσει στον μήνα Μάρτιο !!!

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...