Τhe Beatles - Hey Jude

2
" Εεε........Τζούντ .......μην το κάνεις χειρότερο .......πάρε ένα θλιμένο τραγούδι .....και κάντο χαρούμενο ........θυμήσου να την αφήσεις  να μπεί στην καρδιά σου ......κι έτσι θ αρχίσεις να νιώθεις καλύτερα ........"

" Εεε........Τζούντ .......μην τρομάζεις .......φτιάχτηκες για να την κατακτήσεις ........την στιγμή που θα την αφήσεις ..........να γίνει ένα με σένα ........θα ΄χεις ξεκινήσει να νιώθεις καλύτερα ........"

" Και .......κάθε στιγμή που νιώθεις πόνο .......Τζούντ .......κράτησε τον  μακριά .........μην κουβαλάς τον κόσμο στους ώμους σου .......ξέρεις για τα καλά ότι είναι ανοησία ........να υποκρίνεται  κάποιος τον ψύχραιμο ........κάνοντας την πραγματικότητα του ψυχρότερη ......"

" Εεε ........Τζούντ ......μην μ΄ απογοητεύσεις .......την βρήκες .....απλά κατέκτησε την .......θυμήσου να την αφήσεις  να μπεί στην καρδιά σου ......κι έτσι θ αρχίσεις να νιώθεις καλύτερα ........"

" Γι αυτό ......άνοιξε την καρδιά σου ......να δώσει ......και να πάρει .......Τζούντ ........ξεκίνα ............περιμένεις κάποιον να συνπορευτείς ........Τζούντ ......θα το κάνεις .....το μόνο που χρειάζεται είναι ένα νεύμα με τον ώμο σου ......."

" Εεε........Τζούντ .......μην το κάνεις χειρότερο .......πάρε ένα θλιμένο τραγούδι .....και κάντο χαρούμενο ........θυμήσου να την αφήσεις  να μπεί στην καρδιά σου ......κι έτσι θ αρχίσεις να νιώθεις καλύτερα ........"



Στίχοι Paul mc Cartney.
Ο Paul έγραψε αυτό το τραγούδι το 1968........
Όπως και ο ίδιος έχει πει .......το έγραψε για ν΄  απαλύνει τον πόνο του πεντάχρονου τότε Julian Lennon για το διαζύγιο που έπαιρνε ο πατέρας του John Lennon με την  Cynthia Powell.......

Οι δυό τους είχαν μια στενή σχέση από τότε μέχρι και σήμερα ενώ ο ίδιος ο Julian έχει παραδεχθεί ότι πολλές φορές αισθανόταν τον Paul πιο κοντά ακόμα και από τον ίδιο τον πατέρα του.......
Αρχικά είχε δώσει τίτλο hey Jules .......αλλά στην συνέχεια το άλλαξε σε Jude .........

Απ την άλλη είναι σαφής η αναφορά των στίχων σε έναν μεγάλο έρωτα ......που θα βοηθούσε κάποιον να ξεπεράσει έναν χωρισμό ........Ο Julian ήταν τότε μόλις 5 ετών ......αλλά ο ίδιος ο Paul ήταν πολύ ερωτευμένος με την Linda Eastman - μετέπειτα γυναίκα του -  ..........

Αυτές οι δύο ιστορίες γέννησαν αυτούς τους υπέροχους στίχους και έφτασαν το συγκεκριμένο τραγούδι στο Νο 1 τών Αγγλικών και Αμερικανικών τσάρτς ......





2 Response to Τhe Beatles - Hey Jude

19 Απριλίου 2011 στις 10:37 π.μ.

ωραιο τραγουδακι! ωραια και η ιστορια του! Τελικα τα τραγουδια,οπως και τους ανθρωπους,δεν πρεπει να τα κρινουμε πριν μαθουμε και την ιστορια τους! καλημερα :)

19 Απριλίου 2011 στις 2:00 μ.μ.

Μαρία καλημέρες .......

Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες !!!

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...