Led Zeppelin - Stairway to heaven

4
" Υπάρχει μια κυρία που είναι σίγουρη ....πως ότι λάμπει είναι χρυσός .....κι΄ αγοράζει μια σκάλα για τον παράδεισο ..... ......όταν φτάνει εκεί ξέρει .....ότι παρότι τα μαγαζιά είναι κλειστά ......μπορεί να βρεί αυτό για το οποίο ήρθε ........."

" Υπάρχει μια γραφή στον τοίχο ......αλλά θέλει να είναι σίγουρη  .....γιατί ......ξέρετε .....συχνά οι λέξεις έχουν δυό ερμηνίες ..........σ΄ ένα δέντρο δίπλα στο ρυάκι ......ένα πουλί τραγουδά ......μερικές φορές οι σκέψεις μας δείχουν ύποπτες ......" 

" Ωωωω  και αυτό με κάνει ν΄αναρωτιέμαι ......με κάνει ν΄ αναρωτιέμαι ....."

" Υπάρχει ένα αίσθημα που νιώθω ....κοιτώντας προς την δύση .....και το πνεύμα μου εκλιπαρεί για φυγή ......στην φαντασία  μου έχω δεί δαχτυλίδια καπνού ανάμεσα στα δέντρα ........κι άκουσα τις φωνές αυτών που στεκόντουσαν κοιτάζοντας ........"

" Ωωωω  και αυτό με κάνει ν΄αναρωτιέμαι ......με κάνει πραγματικά ν΄ αναρωτιέμαι ....."

" Και ψυθιρίζεται ότι σύντομα ......αν όλοι μας καλέσουμε την μελωδία .....ο αυλητής θα μας οδηγήσει στην αιτία - αλήθεια ......και μια νέα μέρα θα ξημερώσει για αυτούς που πίστευαν σε βάθος χρόνου .....και τα δάση θ΄αντηχήσουν με χαμόγελα ......"

" Αν υπάρχει μια διατάραξη στον κόσμο σας ( στα πιστεύω σας ) μην ανησυχείτε ......είναι απλά ένα ξεσκαρτάρισμα .......τ΄  άχρηστα πετιούνται πίσω ...... για το νέο ξεκίνημα ........ναι ......υπάρχουν δύο μονοπάτια για ν΄ ακολουθήσεις αλλά ακόμα και σε βάθος χρόνου υπάρχει τρόπος  ν΄αλλάξεις την διαδρομή σου ......"   

" Ωωωω  και αυτό με κάνει ν΄αναρωτιέμαι ......"

" Το κεφάλι σου βουίζει .....και δεν θα σταματήσει .......σε περίπτωση που δεν το ξέρεις .....ο αυλητής σε καλεί να τον συναντήσεις ........αγαπητή μου κυρία ......μπορείς ν΄ ακούσεις τον άνεμο που φυσάει .......???.....και ξέρεις ......η σκάλα σου κείτεται μέσα στο αεράκι ........."

" Και καθώς πετάμε μες το αεράκι πάνω απ τον δρόμο .......οι σκιές μας μεγαλύτερες απ την ψυχή μας ......εκεί κάτω περπατάει η κυρία που όλοι ξέρουμε ......λάμπει σαν λευκή λάμψη .....και θέλει να δείξει πως οτιδήποτε ακόμα αλλάζει σε χρυσό ......κι αν ακούσετε πολύ προσεχτικά .......η αλήθεια θα σας αποκαλυφθεί επιτέλους .......όταν όλοι είμαστε για τον ένα και ο ένας για όλους ...........να είσαι βράχος .....και όχι να κυλάς ............"

" κι αγοράζει .......μια σκάλα .....για τον παράδεισο ........"




Στίχοι Robert Plant , Jimmy Page......
To μεγαλύτερο μέρος των στίχων γράφτηκε απο τον Plant και έκτοτε ανέλαβε ο ίδιος τα περισσότερα τραγούδια τους ......
Γράφτηκε στην Αγγλία σε ένα παλιό αρχοντικό όπου είχαν βρεθεί οι Zeppelin για να ηχογραφήσουν το 4ο άλμπουμ τους .....
Αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη επιτυχία τους και ένα απο τα καλύτερα ροκ τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ .....Οι στίχοι μαγευτικοί ......με πάρα πολλά μηνύματα αλλά και ερμηνίες . Έχουν ακουστεί πολλά ....΄οπως ότι ο Plant ήταν σατανιστής και θέλησε να περάσει τέτοια μηνύματα .
Κάτι τέτοιο φυσικά το έχει αρνηθεί και ο ίδιος σε συνέντευξη του αλλά ως γνωστό ο καθένας βλέπει ότι θέλει πολλές φορές ........
Αυτό που είναι αναμφισβήτητο είναι ότι έχει επιρροές από την τριλογία του Tolkien  ΄Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών΄ ( στην φαντασία  μου έχω δεί δαχτυλίδια καπνού ανάμεσα στα δέντρα )  μιας και οι Zeppelin ήταν φανατικοί θαυμαστές του .
Εγώ βλέπω πολλά αισιόδοξα μηνύματα ......  ένα αριστούργημα ποίησης και διλημμάτων ..........ότι λάμπει είναι χρυσός ? .......τα πάντα αγοράζονται ????.......η ζωή σου δίνει μονοπάτια .....τα ψάχνεις τα εξερευνείς και μπορέις ν΄αλλάξεις μονοπάτι αν βρεις εμπόδια στην αναζήτηση σου ...........κι αναρωτιέσαι .....τι ψάχνω ? ποιά είναι η αλήθεια .....?  ......  ατέλειωτο το ταξίδι της αναζήτησης ...........αρκεί να θυμάσαι πάντα κάποια πράγματα ......όλοι για έναν και ένας για όλους .........πάντα σταθερός στις βασικές αξίες ........και όχι πετραδάκι που κυλάει όπου βρεί .........




4 Response to Led Zeppelin - Stairway to heaven

30 Μαρτίου 2011 στις 1:50 μ.μ.

αριστουργημα η μουσικη και ποιηση τα λογια του τραγουδιου!!!!

30 Μαρτίου 2011 στις 3:44 μ.μ.

Nαι φίλε Δημήτρη ....Παραμένει πάντα ένα αριστούργημα από αυτά που δύσκολα ξαναγράφονται ....

31 Μαρτίου 2011 στις 2:49 μ.μ.

Πραγματική μαγεία το τραγούδι και φυσικά οι στιχοι. Οντως υπάρχουν στίχοι που παραπεμπουν σε επιλογές που έχουμε να κάνουμε όπως "υπάρχουν δύο μονοπάτια για ν΄ ακολουθήσεις αλλά ακόμα και σε βάθος χρόνου υπάρχει τρόπος ν΄αλλάξεις την διαδρομή σου". Θα μπορούσε λοιπόν αυτό να φανερώνει τον δρόμο "της Αρετής και της Κακίας"

31 Μαρτίου 2011 στις 3:49 μ.μ.

Πράγματι Ρούλα κάπως έτσι το βλέπω και εγώ ....
Από εκεί και πέρα αν διαβάσεις για πλάκα τα σχόλια και τις αναφορές που έχουν γίνει στους στίχους θα πάθεις πλάκα .... Δεν μένω σ αυτά όμως .....
Ο καθένας φτιάχει το δικό του μονοπάτι ....με οδηγό την δικιά του νόηση , βιώματα , παρελθόν και αρχές ... Προορισμός .....άγνωστο ...αλλά η πορεία σε μαθαίνει πολλά ....Το χειρότερο για μένα είναι να μένεις παρατηρητής στο σταυροδρόμι και να μην τραβάς κάποιο δρόμο

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...